GRADO DE DIFICULTAD

GRADO DE DIFICULTAD

Distancia:
* muy corta (de 1 a 4 km)
** corta (de 4 a 8 km)
*** mediana (de 8 a 12 km)
**** larga (de 12 a 18 km)
***** muy larga (mas de 18 km)

Recorrido:
* muy suave (llano o con pendientes poco acusadas)
** suave (pendientes con poco desnivel)
*** exigente (superacion de grandes desniveles con pendientes cortas o suaves)
**** duro (superacion de grandes desniveles entre 45º y 60º de inclinación)
***** muy duro (superación de desniveles con fuerte grado de inclinación, superior al 60º)

Trayecto:
* cómodo (caminos o senderos bien definidos y marcados)
** fácil (senderos bien marcados y de fácil orientación)
*** complicado (senderos discontinuos con marcaciones esporádicas y/o terreno sin sendas)
**** dificil (se precisan dotes de orientación e intuición para seguir la ruta, poca señalización y/o terreno abrupto)
***** muy difícil (no existe sendero, nula señalización, terreno escarpado, se precisa de buenas dotes de orientación y exploración del lugar y/o terreno muy abrupto)

Itinerario:
* muy corto (de 1 a 2 horas efectivas)
** corto (de 2 a 3 horas efectivas)
*** llevadero (de 3 a 5 horas efectivas)
**** largo (de 5 a 8 horas efectivas)
***** muy largo (superior a 8 horas efectivas)

Estos niveles son orientativos y están sujetos al grado de preparación, forma física y experiencia de cada uno.

Powered By Blogger

AVISO

RESPONSABILIDAD

En este blog se recogen itinerarios por distintos lugares de la isla, en su mayoría de las sierras que componen nuestra geografía, se describen itinerarios y lugares que nos llaman la atención, merecedores de ser conocidos, pero no pretende ser una guía, tan solo darlos a conocer, pero sobre todo tener un histórico para nosotros, un grupo de amigos que nos apasiona esta afición y la vivimos con intensidad.

Quien utilice este blog como guía se hace responsable de sus actos, no es suficiente con memorizar las indicaciones que se recogen, la montaña precisa de conocimientos y experiencia, y sobre todo conocer sus propias posibilidades, tanto técnicas como físicas para realizar este deporte y/o afición.

Además exige un alto grado de respetuosidad con el medio ambiente y con las propiedades, tanto públicas como privadas, estas últimas en su gran mayoría, debiendo ser respetuoso con los propietarios, solicitarles permisos para el paso por sus fincas y atender a sus consideraciones.

Quien haga uso de este blog como guía lo hará bajo su responsabilidad, no haciéndonos responsables de los problemas que puedan surgir a quienes lo utilicen con tal fin.

domingo, 25 de enero de 2015

SA PRIMERA NEVADA 2015

24/01/2015

El divendres la serra era blanca fins ben a baix, i pensàvem que el dissabte estaria similar, per la qual cosa planegem una sortida per al dissabte, l'inconvenient, havíem de tornar prest a cases, per això havíem de triar una sortida on ràpidament agaféssim altura. Tomir, Galileu, Serra de na Rius, Coll d'és Prat, al final ens decidim per el Galileu, podem deixar el cotxe a prop de l'inici de l'ascensió i per un camí còmode superar els mil metres en poc temps.
Així idò a falta de un quart per les nou  pertirem cap a la urbanització de Son Massip, on deixarem el cotxe i prenem el camí de ses voltes.
En sortir del alzinar ens adonem que la cosa ha canviat d'un dia per a l'altre, veiem les canals del Galileu i tot el camí de les voltes sense gens de neu, ¿ens haurem equivocat?, el fort vent del nord-oest i unes temperatures no massa baixes hauran tirat per terra la nostra elecció, ara ja i som, potser en el cim o en l'altre vessant hi haurà mes sort.
En arribar a les cases de neu, tan sols veiem un mosaic de blanc i verd, taques de neu entre les carritxeras i castigat per un fort vent, a l'esquerra el cim desproveït d´el blanc element i una gentada.
El camí és un fanguer, mes que polaines hauríem d'haver calçat “catiuscas”. Arribem al cim que abandonem ràpidament ja que el vent impedia sostenir el equilibri, ens arraconem en la cara est uns metres per d´avall del cim.
Davant tenim el Massanella, amb abundant neu, però que veiem a rampellades, els núvols passen a gran velocitat, ascendint per les vessants de sa Serra de es Teixos, que no veiem però intuïm.
Era un espectacle, un dia clar, amb núvols recorrent els vessants a gran velocitat i un mantell blanc per sobre dels 1200 metres, darrere el Puig Tomir presentava el seu aspecte normal, gens de neu, no obstant això quan guaitava el Puig Major s'apreciava la major nevada del que estàvem veient.
Després de pegar un roveg vam emprendre la marxa cap a és Coll de es Telegraf, però quan ja portàvem una estona de descens ens vam adonar que havíem d'estar a la una i mitja al cotxe, no ens donava temps d'anar fins a és Coll de es Prat, tornar i arribar d'hora, així que vam tornar enrere recorrent tot el camí caminat fins a Son Massip.
Es collonut, avui que era un dia per allargar ruta, tornar per sa Font des Prat o sa Mola, teníem el temps contat, que i farem un altre dia serà, en teoria el febrer és el mes de les nevades.

ses Voltes
fora gens de neu
clot d´Aubarca

arribant al pla de sa Neu
aspecte clapejat, carritx i neu 
el cim presentava el mateix aspecte


cim des Galileu
es Massanella ja era una altra cosa



 serra des Teixos
 Puig Major i Penyal ben blancs
 es Tomir ben net
de tornada

2 comentarios:

  1. Ànim Arnau, segur que hi haurà més nevades enguany.

    Salut i muntanya!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. que et sembla aquesta?, no ens la acabarem
      salut Pere

      Eliminar